تنظیم قرارداد های بین المللی
در روابط پیچیده اقتصادی و تجاری، تنظیم قرارداد حقوقی با توجه به اصول قراردادهای تجاری بینالمللی ضمانت کننده امور متعددی است که باعث پیچیدگی آن شده است. به طور کلی، قراردادها معمولاً به صورت مکتوب منعقد میشوند. هر قراردادی چه داخلی و چه بین المللی شکل خاص خود را دارد که باید نکات حقوقی مهمی را در آنها رعایت کرد.
- طرفین قرارداد :یک قرارداد حقوقی دارای دو طرف است که ممکن است شخصی حقیقی یا حقوقی باشد.
- موضوع قرارداد :تعهد یا انجام کاری است که قرارداد برای آن تنظیم شده است. موضوع قرارداد نباید خلاف مقررات و قوانین جاری کشور یا حقوق بینالملل باشد و باید منفعت عقلایی داشته باشد.
- تعهدات :در تنظیم قراردادهای تجاری بینالمللی باید تعهدات و مسئولیتهای طرفین به وضوح مکتوب شوند.
- مدت زمان قرارداد :مدت برای انجام تعهدات و مفاد قرارداد باید تعیین شود.
- تضمین قرارداد :وقتی قراردادی منعقد میشود، به خصوص چنانچه موضوع آن انجام کار یا ساختن چیزی باشد، این تردید وجود دارد که اگر طرف قرارداد به تعهد خود عمل نکند چگونه باید جبران خسارت شود یا در صورت انجام کار و وجود نقص چگونه خسارت گرفته شود؛ تعیین تضمین در قرارداد میتواند این مسائل را تا حدودی حل نماید.
و موارد دیگر از قبیل بهای کالا یا خدمات، نحوه اجرای تعهد، موارد فسخ یا انفساخ قرارداد، گارانتی و تضمین، موارد عدم مسئولیت، حوادث قهری یا فورس ماژور، قانون حاکم بر قرارداد، شیوه حل و فصل اختلافات.

مشاوره آنلاین
اطلاعات بیشترمدارک موردنیاز
اطلاعات بیشترآپلود مدارک
اطلاعات بیشترتمـاس با مـا
اطلاعات بیشتردسته بندی قراردادهای بینالمللی
انواع قراردادهای بینالمللی در سه دسته کلی قرار میگیرند که به شرح زیر میباشند :
- قرارداد بینالمللی فروش .
- قرارداد بینالمللی خدمات .
- قرارداد بینالمللی فروش و خدمات : این نوع قراردادها ترکیبی از قراردادهای فروش و خدمات هستند، مانند قراردادهای صنعتی و ساخت .
انواع قراردادهای بینالمللی و کاربرد آنها در دنیای تجارت
قراردادهای تجاری و بازرگانی بینالمللی از تنوع بالایی برخوردار هستند و با توجه به پیشرفت ارتباطات بینالمللی، انواع جدیدی نیز با گذر زمان به فهرست اینگونه قراردادها اضافه شده است. اما پرکاربردترین قراردادهای تجاری بینالمللی کدامند؟
قرارداد فرانشیز
قرارداد فرانشیز (فرانچایز) یا حق امتیاز عنوانی است که بر پایه آن به یک شرکت اختیار داده میشود که تولیدات یا فراوردههای شرکت دیگر را بفروشد و در برابر آن مبلغی دریافت کند. در عمل، فرانشیز دقیقاً یک استراتژی کسب و کار برای جذب و نگهداری مشتری است، نه بیشتر نه کمتر. یک سیستم بازاریابی است که هدف آن ایجاد یک تصویر درباره محصولات یا خدمات یک شرکت در ذهن مشتری میباشد، در حقیقت یک روش است برای تعریف محصولات یا خدمات به طوری که نیازهای مشتری را ارضا کند. این قرارداد از حیث ماهیت انواعی دارد: قرارداد فرانشیز تولیدی، قرارداد فرانشیز توزیعی، قرارداد فرانشیز خدماتی.
قرارداد بینالمللی حمل و نقل کالا
حمل و نقل بینالمللی کالا عبارت است از جابهجایی و حمل کالا از نقطهای در داخل یک کشور به نقطهای در داخل کشور دیگر با رعایت قوانین و مقررات حاکم بر آن. جابهجایی بینالمللی کالاها بر اساس قراردادی صورت میگیرد که به آن قرارداد حمل و نقل بینالمللی کالا گفته میشود. روشهای حمل و نقل بینالمللی کالاها به ۶ دسته تقسیم میشود. حمل و نقل هوایی، حمل و نقل دریایی، حمل ونقل جادهای، حمل و نقل ریلی، حمل و نقل از طریق خط لوله، حمل و نقل مرکب که ترکیبی از شیوههای فوق است.
قرارداد تامین مالی فاینانس
قرارداد فاینانس یا تامین مالی یکی از روشهای متداول تأمین مالی برای اجرای طرحها و پروژهها است که طی آن امکان استفاده از منابع داخلی و یا دریافت و استفاده از وام ارزی فراهم میشود. قرارداد فاینانس از منظر حقوقی، عبارت است از استفاده از خطوط اعتباری برای دریافت وام از مؤسسات مالی بینالمللی. در حقیقت قرارداد فاینانس را میتوان سازوکاری دانست که در آن بین کشور یا شرکت سرمایهپذیر و کشور یا شرکت سرمایهگذار، قراردادی منعقد میشود که طرح یا پروژهای را همراه با نیروی انسانی متخصص، انتقال فنآوری، ماشینآلات و تجهیزات، مواد اولیه و توان ارزی لازم سرمایهگذار تأمین شود و زمانی که طرح یا پروژه به بهرهبرداری رسید بر اساس میزان سرمایهگذاری و بهره متعلق به آن کشـور، سرمایهپذیر متعهد میگردد که کل قیمت تمام شده طرح یا پروژه را به صورت اقساطی در اختیار کشور سرمایهگذار قرار دهد.
قرارداد بیع متقابل
قرارداد بیع متقابل که در حقوق ایران با نام قرارداد بازخرید در حوزه انرژی و فعالیتهای نفت و گاز نیز شناخته شده هستند، از قراردادهای خرید خدمت محسوب میشوند. به این معنا که در این نوع قراردادها که اغلب بلندمدت هم هستند (معمولا از حداقل ۳ سال تا حداکثر ۲۰ سال)، یک شرکت سرمایهگذار خارجی بهعنوان پیمانکار اصلی، هزینههای سرمایهگذاری و تجهیز در یک پروژه خاص را برای طرف دیگر قرارداد، برعهده میگیرد و با انتقال سرمایه، تجهیزات، ماشینآلات و فناوری مورد نیاز به طرف دیگر قرارداد، عملیات ساخت، توسعه یا نوسازی و بهرهبرداری از پروژه مورد توافق را آغاز میکند.
قرارداد جوینت ونچر
قرارداد جوینت ونچر که یکی از پرکاربردترین انواع قراردادهای بینالمللی در حوزه تجارت است نوعی قرارداد مشارکت و همکاری میباشد. این قراردادها به گونهای از همکاری تجاری میپردازد که طی آن، طرفین قرارداد، انجام فعالیت خاصی را مشترکاً بر عهده میگیرند و با دخالت فعالانه در آن موضوع، در سود و زیان آن به نحو اشتراکی سهیم میشوند. این نوع قرارداد انواعی دارد که بسته به نوع مشارکت طرفین فرق میکند. اشخاص با هدف افزایش قدرت سرمایه، کاهش ریسک و تقویت قدرت رقابت در بازار دست به انعقاد قرارداد جوینت ونچر میزنند تا با آن در سرمایه گذاری مشخصی مشارکت کنند.
قرارداد لیسانس
قرارداد لیسانس را در بازار تجارت بینالمللی اصولاً به عنوان قراردادهای اعطای مجوز و یا قرارداد حق استفاده از مالکیت فکری و یا قراردادهای پروانه بهرهبرداری میشناسند. این قرارداد یکی از انواع قراردادهای بینالمللی مهم در این عرصه است و قراردادی است که در آن، یک طرف، حق بهره برداری، استفاده و انتفاع از تمام یا بخشیاز داراییهای نامشهود خود را برای مدت مشخص و در یک محدوده جغرافیایی یا بازار مشخص، به طرف دیگر واگذار میکند. مهمترین مصادیق قرارداد لیسانس عبارت است از لیسانس اختراع، لیسانس علامت تجاری و لیسانس دانش فنی.
قرارداد توزیع بینالمللی
قراردادهای توزیع بینالمللی از جمله اساسیترین معاهدههای حوزه تجارت بینالملل هستند. طرفین این قرارداد تامینکننده و توزیعکننده هستند. تامینکننده ممکن است فقط صادرکننده و یا خودِ تولیدکننده باشد. توزیعکننده هم با خرید محصولات از تامینکننده و فروش دوبارهشان به دیگران به سود میرسد. برای مثال، تامینکنندهای در یک کشور میخواهد حق توزیع انحصاری محصول خود را در ایران به شرکتی بدهد. آنها با عقد قرارداد توزیع، یک چارچوب اولیه تنظیم میکنند که برنامههای آینده دو طرف را در بازه زمانی مشخصی معلوم میکند.
قراردادهای خرید و فروش بین المللی کالا
قراردادهای خرید و فروش بین المللی کالا ، بستر عمده قراردادهای تجاری و موافقتنامههای بازرگانان، تجار و شرکتهای تجاری را در مبادلات اقتصادی تشکیل میدهد. قراردادهای خرید و فروش با توجه به موضوع قرارداد، طرفین آن، مدت و استمرار و قانون حاکم بر آن طیف وسیعی از انواع مدلهای قراردادی را شامل میشود.
خرید و فروش بین المللی کالا آن دسته از معاملاتى را در برمىگیرد که واجد حداقل یکى از عناصر بین المللى تابعیت، اقامتگاه، مرز و حمل و نقل کالا باشد و از طرفی اساساً کالا، چه به صورت مواد اولیه و چه به صورت کالاهاى تمام شده و نظایر آن مىتواند موضوع قرارداد خرید و فروش بین المللى کالا قرار گیرند.
فرم ثبت شرکت